CMLiga006: Hvor skal du udgive dit indhold?

Tumblr, medium, wordpress, medium eller dit eget cms system.

Du står overfor et væld af muligheder når det kommer til at udgive dit indhold, men hvilken skal du vælge?

I denne episode er det præcis hvad vi snakker om, og vi har en klar anbefaling du bør følge.

Som altid slutter vi af med en lytteropgave, og den er ret simpel: beslut hvor du skal udgive dit indhold, og kom igang.

Du kan lytte til episoden der kun varer 23 minutter her:

God fornøjelse.

2 kommentarer

 1. Michael Sønderup Nielsen - 16 april, 2014 07:29

  Lyttede til denne spændende podcast-serie, hvor jeg synes, at I komme med nogle gode pointer og betragtninger.

  Helt naturligt har i fokus på WordPress, da det er det, som I primært arbejder i. I podcasten ”CMLiga006: Hvor skal du udgive dit indhold?” nævner Mikkel Kiærulf Plæhn på et tidspunkt, at Joomla CMS ikke er god til at strukturere indhold etc. på sin hjemmeside, hvor de sælger pejse. Jeg antager, at Mikkel refererer til https://www.vauni.dk.

  Det ærgre mig lidt, at Mikkel vælger at omtale Joomla på den måde og fremhæve WordPress. Jeg medgiver dog Mikkel i, at Joomla 1.5 var besværlig at strukturerer indhold med. Skriver ”var” netop fordi Joomla 1.5 blev udfaset september 2012 til fordel for Joomla 2.5, hvor indholdsstruktureringen blev forbedret.

  P.t. er Joomla i en version 3.2, hvor indholdstruktureringen er optimeret yderligere (vil ikke gå i detaljen om hvad og hvordan her).

  Det ville have været guld, hvis I nævnte Joomla CMS som et udmærket alternativ til WordPress. Mikkel siger på et tidspunkt, at det er vigtigt at vælge et ”skrivebord”, som man kan lide at sidde ved. Spot on! Man skal vælge det system, som passer til formålet og måde at arbejde med sit indhold på. Joomla får ofte slag for det ene og andet, men dette er typisk fra personer, som ikke rigtig har sat sig ind i Joomla og fulgt lidt med i udviklingen af Joomla.

  Lige en noget helt andet. Skynd jer at få opdateret https://www.vauni.dk til den seneste version i 1.5 rækkefølgen - 1.5.26 inkl. patch. Eller endnu bedre opdatere til en nyere Joomla version 2.5 eller 3.2. Jeres hjemmeside kører med en outdated Joomla version, sandsynligvis 1.5.18.

  Glæder mig til de næste podcasts.

  /Michael

  Svar
 2. Anders Saugstrup - 23 april, 2014 08:17

  Hej Michael og tak for kommentaren.

  Du har helt sikkert fat i det rigtige. Brændt barn skyr ilden, og da (i hvert fald jeg) i sin tid kiggede på Joomla sidst, var det nede i de lave versionsnumre, hvor der var voldsomt meget at ønske sig.

  Det samme skete for mig med apple i halvfemserne og de tidlige nuller, hvor jeg besluttede mig for aldrig at tilgive virksomheden for alt det møg de lavede inden version 10. :-)

  Så det kan sagtens være at Joomla er blevet en god platform at arbejde i siden dengang. Vi ved det bare ikke.

  En anden grund er nok, at ingen vi løber over til dagligt anbefaler Joomla som blogplatform, men det kan sagtens have samme forklaring som for os.

  Så beklager, hvis vi skød ved siden af med den kommentar. Det var ikke af ond vilje.

  Mvh Anders Saugstrup

  Svar

Hvad siger du?